Португалската звезда на Ювентус Кристиано Роналдо е бил много близо до това да стане съотборник на Лионел Меси в Барселона, разкри британският таблоид „Сън“.

Роналдо премина от Манчестър Юнайтед в Реал (Мадрид) през 2009 година за рекордните тогава 80 милиона паунда, но мениджърът на „червените дяволи“ сър Алекс Фъргюсън бил против този трансфер. Легендарният шотландски специалист се опитвал да убеди португалеца да заиграе на „Камп Ноу“ под ръководството на Хосеп Гуардиола начело на каталунците.

Сър Алекс беше казал през 2008 година, че няма да продаде на Реал „вирус“, камо ли най-добрия си играч. 78-годишният днес шотландец разбрал, че Барселона е единственият друг клуб, който може да си позволи Роналдо през 2009 година, след което се е свързал с каталунците да ги насърчи да отправят оферта. Роналдо обаче вече бил твърдо решен да премине на „Сантяго Бернабеу“.

Най-забележителният трансфер на Гуардиола през онова беше бартерната сделка с Интер за размяна на Самуел Ето'о и Златан Ибрахимович.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Според английското издание каталунците са могли да имат тотално господство с Меси и Роналдо в състава си, но и при такава сделка е щяло да бъде спряно фамозното съперничество между две от най-големите звезди на футбола.

Любопитен е и въпросът дали настоящият мениджър на Манчестър Сити Хосе Гуардиола е щял да накара двамата да играят заедно в Барселона. Тогава Тиери Анри играеше по лявото крило, а според британците Роналдо вероятно щеше да е поставен отдясно, докато Меси зад Ибрахимович. Яя Туре и Серхио Бускетс щели да са резерви за сметка на испанския дует Шави и Иниеста.

Меси беше попитан от „Мундо Депортиво“ по-рано тази година дали би играл с Роналдо, ако двамата са в един и същи отбор. "Предполагам, че в крайна сметка да", отвърна тогава аржентинецът.