Мегазвездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо се превърна в главно действащо лице по време на голеадата (9:1) над Гранада на „Сантяго Бернабеу”. Носителят на „Златната топка” вкара цели 5 гола в мача.

По този начин португалецът изравни два рекорда на Лионел Меси и Алфредо ди Стефано. С днешните три гола за 8 минути Кристиано вкара най-бързия хеттрик в своята кариера и най-бързият в историята на Реал, отбелязан от играч, който не е испанец. Той вече има 28 мача с по 3 гола или повече, с което изравни вечния клубен рекорд за най-много хеттрикове на Ди Стефано (също 28).

Това беше и 24-и хеттрик на Роналдо в Примера, което го изравни по този показател с Лео Меси. Аржентинецът обаче има повече хеттрикове общо във всички турнири – 32 срещу 28 за Роналдо.

Кристиано вече има 300 гола в кариерата си само в националните първенства – 213 гола за Реал (Мадрид), 84 за Манчестър Юнайтед и 3 за Спортинг (Лисабон).

Едва за трети път в своята история Реал вкарва 9 гола в Примера дивисион. За последно Белия балет записва толкова през 1967 година, когато бие Реал Сосиедад също с 9:1.

За Гранада пък днешната загуба е най-тежката в историята.