Кристиано Роналдо отново беше в центъра на вниманието при снощната победа на Ювентус с 2:1 при гостуването на Сампдория. Голямата звезда на световния футбол отбеляза второто попадение, а докато го правеше, впечатли с извънземния си отскок. 

Английските медии изчислиха, че Роналдо е стигнал до височина от 2 метра и 75 сантиметра, преди да засече топката и да я изпрати в мрежата на Сампдория. По време на удара с глава Кристиано е бил на 2 метра и 56 сантиметра над земята.

Неслучайно вече все по-сериозно е наричан с прякора Еър Роналдо.

След победата Роналдо обясни, че вече се чувства в добра форма, а представянето му срещу Сампдория го доказа. Той вече има попадения в пет поредни мача на Ювентус и не скри задоволството си от този факт. “Не знаех, че съм скочил толкова високо. Радвам се за победата, защото мачът беше труден, а Сампдория игра добре. Ние бяхме на ниво като отбор. Щастлив съм, че с гола си помогнах за трите точки. Имах проблеми с коляното в продължение на месец, но вече всичко е наред и съм добре физически. Целта ми е да съм полезен за тима и да печелим трофеи”, каза Роналдо.

Той ще има възможност да добави още едно отличие в колекцията си след броени дни, когато Ювентус излиза срещу Лацио във финала за Суперкупата на Италия. Неотдавна именно “римските орли” нанесоха единствената загуба от началото на сезона на италианския хегемон.

“В един финал шансовете са 50:50. Лацио е много силен отбор, но ние сме сигурни в победата”, заяви португалският ас.