Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо, който реализира хеттрик за победата в градското дерби срещу Атлетико (Мадрид) с 4:1 на “Висенте Калдерон”, заяви, че с този успех “кралския клуб” е направил малка крачка към титлата. Разликата между “белия балет” и Барселона на върха в Примера дивисион е 4 точки, а до края на сезона остават 6 кръга.

“Разбира се, че съм щастлив, че победихме. Думата загуба не влиза в речника ми. Не мислим обаче, че титлата ни е гарантира, защото има още много мачове, а и ни предстои гостуване в Барселона. Направихме само една малка крачка към титлата. Бяхме поставени под напрежение, тъй като предишния ден Барса спечели и се приближи само на точка, но показахме, че можем да се справим както трябва”, сподели Роналдо.

“Рекордите са, за да бъдат подобрявани, но аз не си поставям подобни задачи. За мен най-важното е Реал да спечели титлата. Аз и съотборниците ми искаме единствено да завършим сезона добре и да триумфираме в Примера и в Шампионската лига”, допълни португалецът, който с 40 отбелязани гола в първенството изравни постижението си за целия минал сезон.