Португалският национал Кристиано Роналдо коментира трансфера си в Реал (Мадрид) и опроверга мнението на някои специалисти, че не струва 80 милиона паунда.

“Щом двата клуба са се съгласили на тази сума, няма смисъл какво повече да говорим. Великите играчи струват много пари и ако искаш да ги имаш в състава си, трябва да си платиш. Радвам се, че съм най-скъпият играч в света”, каза Роналдо пред испанското издание “Марка”.

“Ако Реал (Мадрид) е платил толкова пари за мен, това е, защото ме искаха на всяка цена. Отивам, за да докажа какво мога, да играя добре и да покажа, че дадените пари са едно добро решение от страна на Реал. Знам, че хората ще искат и очакват много от мен, знам, че има още накъде да се развивам, а и тук ще има много по-голям натиск върху мен, отколкото докато бях в Манчестър Юнайтед. Това означава, че ме очаква ново предизвикателство, което ще ми помогне да стана най-добрият футболист. Когато изляза на терена, парите не ме интересуват и високата цена няма да повлия на играта ми”, сигурен е португалецът, който ще бъде представен на “Саннтяго Бернабеу” в понеделник.

Само преди няколко дни “белия балет” представи бразилеца Кака на страхотна церемония./БЛИЦ