Кристиано Роналдо постигна ново впечатляващо постижение. 39-годишният португалец вкара два гола за победата на Ал Насър с 4:2 над Ал Итихад в последния кръг от първенството на Саудитска Арабия и завърши сезона като топреализатор с 35 попадения. Никой до този момент не беше вкарвал повече в един шампионат в местната лига. Роналдо се превръща в рекордьорът за най-много голове в рамките на един сезон в Саудитска Арабия. До днес първи в тази класация беше Абдерразак Амдала - 34 гола през сезон 2018/2019.

Роналдо откри резултата в самия край на първото полувреме, а в 69-ата минута се разписа отново и изрази бурно радостта си. Бившият ас на Спортинг (Лисабон), Манчестър Юнайтед, Реал (Мадрид) и Ювентус вече има 50 гола на клубно ниво във всички турнири през сезона. Той е и първият футболист, който става голмайстор в първенствата на четири различни държави.

Втори след Кристиано при топстрелците в Саудитска Арабия остана Александър Митрович. Сръбският национал наниза 28 гола за шампиона Ал Хилал. Митрович дълго време беше лидер, но пропусна няколко мача на тима си през април заради контузия, а това съвпадна с убийствената форма на Роналдо, който има поне 40 гола в 21 поредни сезона и общо 893 в кариерата си.

Точни за Ал Насър тази вечер бяха още Абдулрахман Гариб (от дузпа в 79-ата минута) и Mешари Ал-Немер в добавеното време.

Роналдо игра до 74-ата минута. Наставникът Луиш Кастро го замени, за да е отпочинал за предстоящия финал за Кралската купа на шампионите срещу Ал Хилал на 31 май.

Ал Насър завърши сезона на второ място с 82 точки, цели 14 по-малко от Ал Хилал.