Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо бе удостоен с една от най-високите държавни почести от президента на Португалия Анибал Каваку Силва. Носителят на „Златната топка” за 2013 година и капитан на португалския национален отбор получи медал и лента в синьо-бяло-черно с кръст за принадлежност на Ордена на принц Енрике Мореплавателя. Това се случи на специална церемония в президентския дворец в Лисабон.

Роналдо получава ордена, защото е световно признат символ на страната, правейки я все по-известна в света и давайки пример за подражение на младото поколение.

„Това е голяма чест за мен. Тази награда ми дава мотивация да продължа да се трудя още по-усърдно занапред. Да спечеля световното първенство би било кулминацията на кариерата ми. Първо трябва да се мисли за груповата фаза и след това ще видим. Дано мога да стана световен или европейски шампион с Португалия", сподели Роналдо след церемонията.

Роналдо има 109 мача за националния отбор на Португалия, което го прави трети в листата заедно с отказалия се от футбола Педро Паулета. Двамата са и на първо място в класацията на голмайсторите на националния отбор с 47 гола.