Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо подготвя напускането си от Реал (Мадрид), след като вече е обявил за продан къщата си в испанската столица, съобщава британският таблоид „Сън”.

Според изданието 28-годишният нападател има огромно желание да се завърне в Манчестър Юнайтед, след като очевидно не се чувства щастлив в Мадрид и вече отказа да поднови договора си с „кралския клуб”.

„Червените дяволи” също не са се отказали от мераците да си върнат Роналдо, като се очаква в най-скоро време да отправят оферта за португалския национал. Тя ще бъде в размер на 65 милиона паунда и ще включва и един играч, който да подсили „белия балет”. Юнайтед ще предложи и 250 000 пунда седмична заплата на португалец, като по този показател той би могъл да се изравни с Уейн Рууни. За сравнение само през 2009 година "кралският клуб" плати за Роналдо 80 милиона паунда на Юнайтед.

Не е никаква тайна, че новоизбраният президент на Реал (Мадрид) Флорентино Перес иска да задържи Роналдо на „Сантяго Бернабеу”, но след отказа за удължаване на изтичащия през 2015 година договор може да се принуди да продаде португалеца. Това лято е една от последните възможности за „кралския клуб” да вземе някаква сериозна сума за португалеца.

В Мадрид все още се надяват, че ще могат да привлекат уелския национал Гарет Бейл от Тотнъм, а ако това се случи, той би могъл да запълни дупката, която ще остане при евентуално напускане на Роналдо.