Кристиано Роналдо и Реал (Мадрид) обраха наградите в анкетата на професионалната футболна лига на Испания за изминалия сезон в Примера дивисион. На гала вечер в се в хотел "Аудиториум" в испанската столица Мадрид португалецът получи хеттрик от призове – за най-добър играч, най-добър нападател и най-красив гол (с пета срещу Валенсия в 36-ия кръг). До него плътно бе неговата приятелка - ослепителната Ирина Шейк.

През миналия сезон Кристияно вкара 31 гола в само 30 мача за „кралския клуб” в първенството. Той е вторият носител на "Златната топка", който печели наградата на ПФЛ в Испания след Лионел Меси, който я спечели 5 пъти след създаването й през сезон 2008/09.

„Благодаря на моите съотборници, Реал (Мадрид) и семейството ми. Това е един добър момент в моята кариера. За мен обаче е най-важно да печелим колективни награди с отбора, но ми харесват и индивидуалните", добави той.

Вратар номер едно на миналото първенство изненадващо стана Кейлор Навас като футболист на Леванте. В момента националът на Коста Рика е резерва на Икер Касияс в Реал (Мадрид).

Най-добър атакуващ халф е Андрес Иниеста от Барселона, а №1 сред дефанзивните полузащитници е Лука Модрич от Реал (Мадрид).

Нито един от номинираните в 6 различни категории играчи на шампиона Атлетико (Мадрид) не спечели приз. Все пак треньорът Диего Симеоне получи наградата за №1 при наставниците.

Всички награди за изминалия сезон в Примера дивисион:
Най-добър треньор - Диего Симеоне (Атлетико Мадрид)
Най-добър вратар - Кейлор Навас (Реал Мадрид, в Леванте през миналия сезон)
Най-добър защитник - Серхио Рамос (Реал Мадрид)
Най-добър дефанзивен халф - Лука Модрич (Реал Мадрид)
Най-добър атакуващ халф - Андрес Иниеста (Барселона)
Най-добър африкански играч в Примера - Ясин Брахими (Гранада)
Най-добър южноамериканец в Примера - Карлос Бака (Севиля)
Феърплей - Иван Ракитич (Барселона, в Севиля през миналия сезон)
Пробив на годината - Рафиня (Барселона, в Селта през миналия сезон)