Кристиано Роналдо отбеляза първото си попадение с екипа на Реал Мадрид при първата предсезонна победа за своя отбор. Испанците победиха с 4:2 еквадорския ЛДУ Кито в мач от турнира за "Купата на мира". 

Реал поведе в резултата в 48-ата минута, когато получи право да изпълнят дузпа, след като Кристиано Роналдо направи за смях трима противникови футболисти и бе фаулиран в наказателното поле на еквадорския тим. Португалската суперзвезда на „белия балет” застана зад топката и не сбърка за 1:0, като по този начин отбеляза първия си гол с екипа на тима.

В 50-ата минута съдията на мача изгони от резервната скамейка старши треньора на еквадорския отбор Хорхе Фосати. Само три минути по-късно в 53-ата Кристиано Роналдо отново демонстрира своята класа и намери с чудесен пас Гранеро, който с премерен удари удвои преднината на „белия балет”.

ЛДУ Кито успя да намали резултата в 68-ата минута, когато Беилер подаде на Вера и той се възползва от разконцентрираната защита в „бяло”, за да направи резултата 2:1.

Реал изпусна невероятен шанс в 70-ата минута чрез Негредо, но само 60 секунди по-късно в 71-ата Гранеро центрира в наказателното поле на ЛДУ Кито и Метцелдер на първата греда засече топката с глава и я прати в мрежата на еквадорския отбор за 3:1.

ЛДУ Кито стигна до по-почетна загуба, след като в 85-ата минута Марсело сбърка и от неговата грешка се възползва Вера, който отбеляза своя втори гол в мача и втори за еквадорците.

Във втората минута на даденото от съдията продължение бе оформен и крайният резултат в срещата, след като Дренте подаде на Негредо и той се разписа за 4:2.

След тази победа Реал Мадрид се класира за полуфиналната фаза на турнира за Купата на мира./БЛИЦ