Португалия срази Ейре с 3:0 в последната си контрола преди началото на Европейското в Германия. Жоао Феликс (18) даде преднина на иберийците, а през второто полувреме неостаряващата звезда Кристиано Роналдо (50, 60) реализира две попадения, с които общият му брой голове с екипа на националния отбор стана 130. Така португалците се реваншираха на феновете си за загубата с 1:2 от Хърватия преди няколко дни.

Преди срещата Роналдо направи трогателен жест, извеждайки момиче в инвалидна количка на терена. По време на химна звездата я държеше за ръката, а след това се погрижи тя да се чувства добре и в безопасност.

След силния сезон в Саудитска Арабия с екипа на Ал Насър Роналдо демонстрира добрата си форма и срещу ирландците. През първата част негов удар от статично положение срещна гредата, а в друга ситуация съдията Крис Кавана подмина нарушение срещу него в наказателното поле.

В 18-ата минута Бруно Фернандеш комбинира с Жоао Феликс и той с левия крак насочи топката в далечния ъгъл на вратата за 1:0. Единствената добра възможност за Ейре преди почивката беше пропусната от Адам Ида.

Втората част стартира с пет смени в състава на Португалия, като селекционерът Роберто Мартинес пусна Нелсон Семедо, Нуно Мендеш, Рубен Невеш, Данило Перейра и Диого Жота, а Роналдо удвои аванса на домакините в 50-ата минута. Тогава той получи топката от Рубен Невеш, финтира противников бранител и с брилянтен удар я заби под гредата за 2:0.

След час игра Диого Жота открадна топката в близост до наказателното поле, напредна и намери с фалцово подаване Роналдо, а той беше безпощаден с левия крак за 3:0. Това беше гол номер 130 за ветерана с фланелката на националния отбор и 57-и във всички турнири през сезона. До края на мача пък нито домакините, нито ирландците успяха да реализират други голове.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!