Кристиано Роналдо проплака от съдията Ундиано Майенко, който ръководи дербито с Барселона, спечелно от каталунците с 4:3. Реферът отсъди общо три дузпи в Ел Класико, две от които срещу "белия балет", като освен това изгони с червен картон Серхио Рамос. Роналдо скори на арбитъра, казвайки, че той не е имал нужните качества да свири подобен важен двубой. Освен това звезда изрази мнение, че желанието на испанските футболни ръководители било да оставят Барселона в борбата за титлата. След успеха каталунците събраха 69 точки, а по 70 имат Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид).

"Съдията направи много грешки. Не отиваше такъв арбитър да свири мач от този калибър. Беше пребледнял и нервен. Но не искам да се оправдаваме с него. Сами сме си виновни", заяви Роналдол

"Много е трудно, защото се борим с много хора, които не искат ние да побеждаваме. Има много хора, които не искаха да виждат Барса да отпада от битката за титлата толкова рано. Целта беше да ги оставят в играта. Аз съм наясно, че Реал предизвиква завист у всички. Въпреки това, Реал ще е шампион", добави португалецът.

ИСПАНИЯ - ПРИМЕРА ДИВИСИОН