Кристиано Роналдо отправи тежки обвинения към главния редактор на "Франс Футбол" Паскал Фере минути преди началото на церемонията за "Златната топка". Както е известно, френското издание връчва отличието, което португалската звезда е печелил 5 пъти.   

Фере наскоро разкри, че Роналдо му доверил, че единствената му амбиция е да завърши кариерата си с повече "Златни топки" от Лионел Меси, който е рекордьор със 7. 

Кристиано обяви, че това е лъжа и добави, че винаги е искал да поздравява победителите, но Фере е изрекъл втора лъжа, опитвайки се да обясни днешното му отсъствие от церемонията в Париж.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Цялото изявление на Роналдо в профила му в "Инстаграм":

"Днешният резултат обяснява изказванията на Паскал Фере от миналата седмица, в които той твърди, че съм му доверил, че единствената ми амбиция е да завърша кариерата си с повече „Златни топки“ от Лионел Меси.

Паскал Фере лъже, за да популяризира себе си и да рекламира изданието, за което работи.

Неприемливо е човекът, отговорен за присъждането на такава престижна награда, да лъже по този начин, проявявайки абсолютно неуважение към някой, който винаги е уважавал „Франс Футбол“ и „Златната топка“. Днес той отново излъга, оправдавайки отсъствието ми от церемонията с несъществуваща карантина.

Винаги искам да поздравя тези, които печелят, защото спортсменството и феърплея ръководят кариерата ми от самото начало. Правя го, защото никога не съм срещу никого.

Винаги печеля за себе си и клубовете, които представлявам. За себе си и тези, които ме обичат. Не печеля срещу никого.

Най-голямата амбиция в кариерата ми е да печеля национални и международни трофеи за моите клубове и националния отбор на моята страна.

Най-голямата амбиция в кариерата ми е да бъда добър пример за всички, които са или искат да бъдат професионални футболисти.

Най-голямата амбиция в кариерата ми е да оставя името си записано със златни букви в историята на световния футбол.

Ще завърша с това, че съм концентриран единствено върху следващия мач на Манчестър Юнайтед и върху всичко, което все още можем да постигнем през този сезон заедно с моите съотборници и нашите привърженици.

Останалото? Останалото е просто останалото...“