Временният старши треньор на Барселона Жорди Роура беше изключително щастлив след епохалния успех с 4:0 над Милан, който класира каталунците на 1/4-финалите в Шампионската лига. Барса постигна пълен обрат срещу "росонерите", които пристигнаха на "Камп Ноу" с аванс от два чисти гола.

Титулярният старши Тито Виланова се възстановява от онкологично заболяване в Ню Йорк. Роура разкри подробности от разговора между двамата, непосредствено след победата. “Тито Виланова през цялото време гледаше мача и бе под голямо напрежение. Постоянно бяхме във връзка с него. Той е много щастлив, заяви Роура. – Футболистите ми бяха подложени на сериозна критика през последните дни и сега те отговориха на всички неща, които се изписаха по техен адрес. Спечелихме една важна среща. Напрежението при нас бе много голямо. Важното е, че накрая всичко свърши добре. Трудните дни вече са зад нас. Това са специални футболисти, които показаха, че имат характер и могат да правят, каквото си пожелаят на терена.”

Попитан кой съперник си пожелава в следващия кръг, Роура отговори: “Всички отбори са опасни и трудни съперници. Възстановяването на Тито Виланова върви добре и очакваме до дни той да се завърне в Барселона. В петък е жребият и ще видим какво ще ни отреди. Мислим мач за мач. Ако ни се падне Реал (Мадрид), ще играем срещу тях. Все пак това е жребий...”