Барселона стартира с четири поредни победи в Примера дивисион. Отборът е лидер в първенството и води на вечния съперник Реал (Мадрид) с 8 точки. За четвърти път в последните 22 години каталунците успяват да спечелят и четирите си мача на старта. Ако продължи с победите, настоящият треньор на Барса Тито Виланова, който днес празнува 43-годишнина, може да подобри постиженията на знаменитите си предшественици – Гуардиола, Луис ван Гаал и Йохан Кройф.

През сезон 1990/91 при Кройф Барса стартира с 6 успеха преди да направи равен с Осасуна. През 1997/98 се получи същото при Ван Гаал, като този път равенството бе с Компостела – 2:2.

Гуардиола също стигна до 6 последователни триумфа – през 2009/10, преди да дойде 0:0 с Валенсия. Във всичките тези 3 случая Барселона спечели шампионската титла.

От началото на настоящия сезон каталунците победиха Реал Сосиедад с 5:1, Осасуна с 2:1, Валенсия с 1:0 и Хетафе с 4:1. Следващият мач на тима е на 22 септември (събота) срещу Гранада на “Камп Ноу”, след това предстои гостуване на Севиля и домакинство на Реал Мадрид в Ел Класико. Рекордът от 9 поредни победи на старта на кампанията се държи от ирландския треньор Патрик О’Конъл през сезон 1935/36./БЛИЦ

СТАТИСТИКА И КЛАСИРАНЕ ОТ ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН
- ТУК!