Карл-Хайнц Румениге реши да се оттегли от поста председател на Европейската асоциация на футболните клубове (ЕКА). 61-годишният изпълнителен директор на Байерн няма да се кандидатира за нов мандат и е информирал за това колегите си по време на събрание в Мадрид.

"След дълги години на интензивна и успешна работа, дойде времето да предам отговорността на някой друг. Винаги съм смятал, че тази длъжност трябва да се заема само за ограничен период от време. С моето оттегляне от поста потвърждава тезата ми", коментира Румениге.

"Можем да се гордеем със сътрудничеството си с УЕФА и ФИФА. Всички наши играчи са осигурени с компенсации от двете централи при участие на европейски и световни квалификации или финали. Клубовете в асоциацията ни се радват на солидарност и хармония. Големи клубове като европейския шампион Реал (Мадрид) имат партньорства с малки клубове като Сан Хулиа от Андора и се отнасят уважително с тях. Големите клубове проявяват солидарност към малките, а малките разбират нуждите на големите. Нашата асоциация е гласът на клубовете", допълни германецът.

Европейската асоциация на футболните клубове е създадена през 2008 година. Румениге беше избран за първи председател и след това беше утвърден на поста цели три пъти. Членовете на асоциацията са 137, а следващите избори за председател ще са на 5 септември в Женева.