Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге направи интересно изказване. То беше по повод подигравките, които отправи немският национал Томас Мюлер по адрес на аутсайдера в световните квалификации Сан Марино след победата с 8:0. Германецът предложи на УЕФА и ФИФА да премахнат отбори, съставени от  непрофесионални играчи, тъй като мачовете с тях са безсмислени.

"Мач със Сан Марино няма нищо общо с професионалния футбол. Не виждам смисъл да се играят такива мачове. Разбирам, че да играеш срещу световния шампион е голям плюс за отбор като Сан Марино. Трябва обаче да се защитава работата на професионалните футболисти. Такива мачове са ненужен риск", заяви нападателят.
В същия дух се изказа и легендата Румениге. "Сега Бундестимът играе 40 процента повече срещи, отколкото по наше време. Помня, че по-рано отмениха втората групова фаза на Шампионската лига, за да намалят натоварването на играчите, заяви Румениге пред Sport bild. - Какво се случи след това? В календара на националните отбори мачовете се увеличиха поне с четири. Сега ние играем с отбори като Сан Марино, Гибралтар, Косово...Питам се: защо за всички тези отбори не са предвидени предварителни квалификации?"

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​