След като удари на камък в опитите да привлече Хосеп Гуардиола за селекционер на Русия, местната футболна федерация се опитва да изкуши мениджъра на Манчестър Сити Роберто Манчини. Сборная в момента е без треньор, а босовете на централата се надяват да привлекат италианския специалист.

Руснаците са готова да извадят милионите, за да осъществят своя дългогодишен проект, свързан с отбора. Шефовете на местния футбол имат огромни амбиции за тима и искат той да е световна сила до 2018 година, когато е Световното първенство, което ще се проведе именно в Русия.

Договорът, който ще бъде предложен на мениджъра на Манчестър Сити, е за 6 години и включва Мондиал 2018. Ако Роберто Манчини се съгласи, то той ще получава по 7,2 милиона евро на сезон. В момента заплатата му в Сити, преди да подпише евентуалния си нов контракт, е около 3,5 милиона евро на година.

В договора на Манчини с Футболната федерация на Русия ще бъде включена клауза, според която, при прекратяване на споразумението в по-ранен период, треньорът ще получи неустойка равна заплати за три години.