ЦСКА е на път да участва в пореден корупционен скандал. Не става въпрос за българския гранд, а за този от Москва. В руската Премиер лига предстои последен кръг. От няколко дни пресата в страната твърди, че ще има интересно развитие на двубоите, които засягат изпадащите отбори. Сред тях са тимовете, в които играят българи – Амкар, Терек, Алания и Анжи. В интернет пространството се появи информация, че ръководството на Българския Амкар (Перм), за когото играят Захари Сираков, Георги Пеев и Мартин Кушев, е предложило на ЦСКА (Москва) 1,5 милиона долара. Тимът от Перм се нуждае от задължителна победа над далеч по-класния си съперник, за да съхрани шансове да остане в елита. Освен това ЦСКА вече си осигури второто място и няма никакъв шанс да бъде изместен.

”Това е написано от душевно болен човек, който сигурно пише тези глупости от клиника за душевно болни. Не знам откъде Амкар има толкова пари”, категорично отрече информацията треньорът на тима от Перм Рашид Рахимов, който днес даде пресконференция. Коефициентите за победа на Амкар над ЦСКА все повече намаляват, което означава, че победата им е сигурна.

Това не е първият път, в който замесват московските “армейци” в съмнения за уговорен мач. През октомври тимът победи с лекота Терек (Грозни) с 3:0 като гост. За успех на ЦСКА се говореше дни преди това, тъй като тогава отборът все още се бореше за шампионската титла./БЛИЦ