Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни няма да бъде титуляр в контролите на Англия до Евро 2012 в Полша и Украйна. Това обяви италианският селекционер на “трите лъва” Фабио Капело, който не остана никак доволен от червения картон, който Рууни си изкара в евроквалификацията с Черна гора (2:2). Нападателят си изпусна нервите и изрита свой съперник при гостуването в Подгорица, заради което бе изгонен от рефера Волфганг Щарк.

Червеният картон за Рууни означава, че той със сигурност ще бъде наказан за една или две срещи от груповата фаза на Евро 2012, в зависимост от наказанието от УЕФА.

На въпрос дали е готов да извади Рууни от титулярния състав на Англия по време на Евро 2012 Капело отговори: “Да. Оставял съм на пейката толкова много играчи”.

„Трябва да подготвим титулярни 11 за Европейското. Имам много нападатели на разположение и ще търся най-доброто решение. Рууни понякога ще влиза на почивката, но няма да започва контролите. Той няма да играе в контролата с Испания, защото искам да изпробвам различни неща”, допълни селекционерът на Англия. /БЛИЦ