Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни призова ръководството да осигури средства за нови класни попълнения през лятото.

Днес е последният кръг за настоящия сезон във Висшата лига и Манчестър Юнайтед има на сметката си 82 гола, което с 14 повече от предходния. Въпреки това Челси е на върха и по отбелязани голове във Висшата лига с 13 повече от момчетата на сър Алекс Фъргюсън.

„Ако привлечем две класни имена през лятото, ще имаме голям шанс да спечелим титлата през следващия сезон. Ако погледнете отборът, който направи требъл през 1999 година, ще видите, че имаше четирима играчи в предни позиции и всички те можеха да вкарват голове. Сега сме само аз, Бербатов и Оуен. Имаме и Федерико Македа, но ако вземем още един топ стрелец, той ще балансира играта ни”, коментира Рууни.

“Аз имам още 2 години договор с Манчестър Юнайтед, все още не сме започнали преговори за нов контракт. Сигурен съм, че след световното първенство ще седнем на масата за преговори. Бях разочарован заради контузиите в последния месец и половина, но като цяло съм доволен от вкараните голове през сезона. Мениджърът ми каза, че след напускането на Роналдо и Тевес трябва да играя по-напред и да бележа по-често. Този сезон бе фантастичен заради отбелязаните попадения, но все още не съм подобрил рекорда си – 76 гола. Направих го, когато бях на 11 години”, допълва нападателят.

Рууни добави, че сезонът не трябва да се разглежда като провален, ако отборът завърши само с една спечелена купа – Карлинг Къп.

“Като се има предвид проблемите, а и напускането на Роналдо и Тевес, все пак се борехме за титлата и продължаваме да го правим до последния кръг. Загубихме Риъ Фърдинанд и Видич за дълго време и все пак успявахме да постигаме резултати”, завърши Рууни./БЛИЦ