Нападателят на английския национален отбор Уейн Рууни може да пропусне всички мачове на “трите лъва” от груповата фаза на Евро 2012 в Полша и Украйна, съобщават британските медии. Дисциплинарната комисия към УЕФА днес ще разгледа случая с червения картон на голаджията в квалификацията срещу Черна гора (2:2) в Подгорица, където той изрита съперник без топка.

Ако Дисциплинарната комисия спази стриктно правилника си, Рууни ще отнесе минимум 3 мача наказание, което означава, че със сигурност ще пропусне груповата фаза на шампионата на Стария континент. 25-годишният нападател може да бъде санкциониран дори и за 5 срещи, ако поведението му, довело до червения картон, се приеме като жестока атака срещу противник.

Селекционерът на Англия Фабио Капело обяви в началото на седмицата, че няма да използва Рууни като титуляр в следващите контроли на тима до началото на Евро 2012. Италианецът вече е започнал да мисли и за друг титуляр в атака по време на груповата фаза, ако Рууни наистина отнесе голямо наказание. /БЛИЦ