Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни ще бъде възстановен на сто процента за световното първенство в ЮАР. Нападателят обяви, че ще е на линия дори и за последния мач на “червените дяволи” – срещу Сток Сити на 9 май. Рууни бе обявен за Футболист на годината в Англия от Асоциацията на професионалните футболисти в страната.

“Добре съм. Ще бъда на линия за световното първенство. Всъщност, ще бъда възстановен още за мача със Сток Сити", каза Рууни. В Юнайтед и в националния отбор се опасяваха, че натоварването на футболиста преди той да бъде възстановен може да му попречи да се изяви на пълни обороти на Мондиала.

По време на церемонията голмайсторът не пропусна да поднесе почитанията си на сър Алекс, заявявайки, че сега не е времето той да напуска "Олд Трафорд".

"Сър Алекс е велик мениджър, който стимулира развитието ми като футболист. Неговият глад за успехи се прехвърля и на футболистите в отбора. Страстта му е невероятна. Той вече наближава 70-те, но не се е променил ни най-малко. Сигурен съм, че Алекс Фъргюсън ще продължи още дълго да ръководи тима", добави звездата на Манчестър Юнайтед./БЛИЦ