Треньорският щаб на Англия начело със селекционера Фабио Капело е сериозно притеснен за състоянието на голямата звезда Уейн Рууни. Причината е поредната контузия, която получи нападателят на Манчестър Юнайтед през седмицата. Заради травмата Рууни остана извън групата за вчерашния мач с Тотнъм (2:1). Сър Алекс потвърди, че футболистът ще отсъства до края на сезона, но все още не може да се каже с точност кога ще се върен на терена.

Капело се опасява, че принудителното използване на Рууни в Манчестър Юнайтед ще се отрази на формата и здравето му, дни преди началото на световното първенство. Както е известно, Уейн получи контузия в първия 1/4-финал в Шампионската лига срещу Байерн (Мюнхен). Лекарите му даваха срок за възстановяване минимум две седмици, но той игра в реванша след седем дни. Неизлекуван напълно Рууни бе пуснат и в дербито срещу Манчестър Сити, което още повече усложни положението му.

Според Капело форсирането на нападателя с прекалено много мачове ще му попречи да е готов на сто процента за световното първенство в ЮАР.

Има вероятност селекционерът на Англия да не може да използва Рууни за една от последните проверки на тима преди Мондиала – срещу Мексико на “Уембли” на 24 май./БЛИЦ