Звездата на Англия Уейн Рууни ще тръгне с отбора за гостуването на Швейцария в евроквалификация, която е във вторник. В последните два дни се разрази страхотен скандал около личния живот на нападателя. Изданията на Острова разкриха, че Рууни е изневерявал на съпругата си с проститутка, докато тя била бременна. Появи не информация, че играчът може и да не пътува за Швейцария, за да обърне внимание на семейното си положение.

Не е ясно обаче дали Фабио Капело ще разчита на нападателя, тъй като едва ли ще се намира в оптимална форма. “Рууни е невероятен играч. Когато му върви, е трудно да бъде спрян. Такива неща обаче се случват и трябва да бъде силен психически. Четох материалите в интернет. Очевидно е, че вниманието му ще бъде отвлечено и няма да се концентрира за мача с Швейцария, коментира Капело.

“Очаквам Рууни да е на терена. Не вярвам Капело да се лиши от играч от неговата класа. Аз не съм психолог, но съм сигурен, че Рууни ще се представи на ниво”, допълни селекционерът на Швейцария Отмар Хицфелд./БЛИЦ