Сенегалският национал Садио Мане от Байерн се е разминал с рекордно наказание заради скандалната ситуация, при която е ударил съотборника си Лирой Сане след загубата на баварците с 0:3 от Манчестър Сити в първия четвъртфинален мач от Шампионската лига.

Според клауза в договора си с 31-годишния нападател, Байерн е имал право да глоби футболиста с една месечна заплата. Това означава внушителна сума, тъй като Мане получава на месец по 2 милиона евро от мюнхенския гранд.

Вместо да приложат тази точка от контракта, баварците са решили да наложат финансова санкция в размер на 350 000 евро, съобщава „Шпорт Билд“, което е по-малко от предварително тиражираните информация за глоба от половин милион.

Дори и сумата от 350 000 евро е голяма като глоба в историята на Байерн. Доскоро най-сериозната парична санкция, налагана според клубния правилник, беше 50 000 евро. Това са парите, с които през 2012 г. е одрусан Франк Рибери заради удар срещу Ариен Робен.

Всъщност, преди дни "Билд" написа, че Мане е санкциониран с 500 000 евро. Сега обаче, според "Шпорт Билд", сумата е по-малка - 350 000, но пак рекордна.