Информациите от Англия за нов 3-годишен договор между Арсенал и Арсен Венгер се потвърдиха. Днес контрактът между двете страни бе подписан, обявиха от носителя на ФА Къп за сезон 2013/14. Това означава, че ако френският спец го изпълни докрай, ще закръгли на 20 години престоя си при лондончани, след като ги пое през 1996-а.

Принципна договореност по новия договор е имало още от месец октомври миналата година. Но предложението за споразумение за два сезона е променено на три, след като тимът спечели турнира за Купата на Англия.

Парафирането обаче е било отложено от самия Венгер. Френският треньор е искал да види какво може отборът да спечели до края на сезона. Решението му да сложи подписа си е било продиктувано от влизането в Топ 4 и ФА Къп.

"Никога не е ставало въпрос да напускам. Беше от значение да свършим правилните неща за доброто на клуба", каза Венгер след победата с 3:2 над Хъл Сити във финала на ФА Къп.

На 22 март 2014 Венгер отбелязва мач номер 1000 начело на Арсенал, но отборът загуби катастрофално в него - 0:6 от Челси на "Стамфорд Бридж".