Мохамед Салах и Египет обърнаха Мароко с 2:1 след продължения и се класираха за полуфинал срещу домакина Камерун в турнира за Купата на африканските нации. В редовното време двата тима си размениха по един гол, а мачът бе прекъсван заради пререкания между футболистите.

Още в 7-ата минута реферът отсъди дузпа в полза на Мароко. Първоначално съдията не посочи бялата точка за нарушение срещу Ашраф Хакими, но се наложи да прегледа ситуацията с ВАР системата и отсъди дузпа, реализирана безапелационно от Софиан Буфал за 1:0. След гола играта се изнерви и до края на полувремето нямаше чисти голови ситуации.

Малко след почивката Трезеге си освободи пространство в наказателното поле, но топката премина встрани от гредата. В 53-ата минута Египет изравни след изпълнение на корнер. Топката стигна до Салах, който от близко разстояние отбеляза за 1:1.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 64-ата минута Найеф Агер от Мароко не уцели вратата с удар от средна дистанция. Осем минути преди края на редовното време Агер стреля, но топката се удари в гредата. Малко преди края на редовното време футболистите на двата тима влязоха в сериозна схватка, но всичко се размина с няколко жълти картона. Титулярния вратар на Египет Габаски получи контузия, но смяната му се забави, след като три пъти пада на тревата, за да му се оказва медицинска помощ. В крайна сметка Габаски бе заменен чак в 6-тата минута на първото продължение, когато на неговото място влезе Мохамед Соби.

В 100-ата минута Мохамед Салах направи страхотен пробив по десния фланг, центрира и Трезеге отбеляза на празна врата за 2:1. До края на продълженията Мароко не успя да наложи сериозен натиск и да създаде положения. Все пак в 122-ата минута мароканците имаха възможност да изпълнят опасен пряк свободен удар край наказателното поле, а в атака се включи и вратарят Боно. Изпълнението на прекия свободен удар не доведе до опасност, а до до контраатака на египтяните, които около централната линия бяха четирима срещу един марокански футболист, но така и не реализираха трети гол.

На полуфиналите Египет ще се изправи срещу домакините от Камерун.