Мениджърът на Уест Хям Сам Алърдайс постави цел, която наставникът на Тотнъм Андре Вияш-Боаш трябва да постигне до края на сезона, за да не бъде обявен за провал.
 
“Шпорите” гостуват на “чуковете” тази вечер и се нуждаят от победа на “Ъптън Парк”, за да запазят шансовете си за директно класиране в групите на Шампионската лига. Алърдайс обаче със сигурност ще търси реванш за загубата с 1:3 на “Уайт Харт Лейн” през ноември.
 
Вияш-Боаш пое Тотнъм през лятото, когато наследи Хари Реднап на поста. Според Големия Сам португалецът трябва да класира тима поне на трето място, за да не бъде обявен за провал и да оправдае решението на президента Даниел Леви.
 
“Тотнъм трябва да се класира по-напред от третото място. Това поставя напрежение върху мениджъра. Вияш-Боаш се справя чудесно начело на тима, но и Хари Реднап завърши на четвърта позиция. Всички знаем какви сравнения има във футбола и веднага ще се появят хора, които ще кажат: “И Хари направи същото”, заяви Алърдайс.
 
Уест Хям вече победи Челси на “Ъптън Парк” през този сезон и направи равенство с Манчестър Сити. “Чуковете” обаче се сринаха на 13-о място в класирането и имат само една победа в последните си 6 мача.