Тимът на САЩ записа нова престижна победа в контролите. Момчетата на селекционера Юрген Клинсман удариха неочаквано Германия с 2:1 в Кьолн. Срещата се игра пред 40 000 зрители.

Всичко започна отлично за бундестима, след като още в 12-ата минута Марио Гьотце откри резултата. Звездата на Байерн завърши страхотна солова акция по дясното крило на Патрик Херман и опъна мрежата зад гърба на Брад Гузан - 1:0.

Гостите обаче изобщо не се уплашиха и изравниха в 41-ата минута. Брадли центрира в наказателното поле, а Микел Дискерут овладя топката на гърди, след което простреля Рон-Роберт Цилер (Хановер) за 1:1.

През втората част головите положения пред двете врати почти липсваха. Фатална за домакините се оказа 87-ата минута, когато резервата Боби Ууд наказа груба грешка в отбраната на германците и с премерен шут извън наказателното поле фиксира крайното 1:2.

Домакините можеха да стигнат до равенството, но в четвъртата минута от добавеното време удар с глава на Сами Кедира се отби от напречната греда.

Само преди дни 4 дни американците удариха и Холандия с 4:3 насред Амстердам, а по-рано се наложиха и над Мексико с 2:0.
В следващия си мач Германия гостува на Гибралтар в европейска квалификация, докато САЩ продължава с контролите и ще играе с Гватемала.