Съблекалнята на Арсенал се тресе от недоволство срещу някои от решенията на мениджъра на тима Микел Артета, съобщава „Дейли Мирър“. Според информацията, испанският специалист се радва на уважението на голяма част от играчите, но това не означава, че те са начина, по който той се справя с кризата в отбора.

„Артилеристите“ нямат победа в първенството от 1 ноември и за всички е ясно, че на тима му липсва креативност. Тук идва и първата точка от недоволството: изваждането на Месут Йозил от състава за Висшата лига и Лига Европа.

Другият пункт е свързан с отстраняването на Сократис Папастатопулос. Гръцкият защитник и Йозил обаче са считани за едни от лидерите на съблекалнята и отсъствието им се отразява на всички.

Освен това има индикации, че Микел Артета е изтървал контрола върху играчите. Свидетелство за това са неразумно получените червени картони на Никола Пепе и Габриел Магаляес в последните седмици. Още повече, че крилото Вилиан пренебрегна нареждането да не напуска самостоятелно Англия и пътува до Абу Даби в края на ноември, зачерквайки наложените в клуба рестрикции заради коронавируса.

На фона на тези информации има и индикации, че в съблекалнята на Арсенал ще настъпят сериозни промени през зимния трансферен прозорец. Някои играчи, включително такива с изтичащи договори, почти сигурно ще бъдат продадени. Една от опциите за ново попълнение е българският национал Валентин Антов, каквато информация се появи през последните дни.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ и КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА