Тази вечер феновете ще гледат сблъсък на едни от най-големите титани в историята на футбола и ще разберат името на новия победител в Шампионската лига. Дали Ливърпул ще се изравни с Милан по спечелени отличия в турнира, завоювайки седмия си трофей, или Реал (Мадрид) ще дръпне още с 14-а титла от най-силния европейски клубен турнир, това е въпрос, чийто отговор ще стане ясен в края на деня.

Големият финал на „Стад дьо Франс“ в Париж ще започне в 22:00 часа българско време. Залогът е голям, тъй като един срещу друг застават два от най-успешните отбори в Европа. От друга страна и финансовата страна на битката не е за подценяване. Ливърпул и Реал (Мадрид) ще спорят и за премия от 22,69 милиона долара, която УЕФА дава на победителя в турнира. Подгласникът взима 17,59 милиона.

Топ Коефициенти за Шампионска Лига!

Това е втори финален сблъсък в Шампионската лига между Ливърпул и Реал (Мадрид). През 2018 г. „белият балет“ се наложи с 3:1. Мърсисайдците тогава бяха провалени от грубите грешки на вратаря Лорис Кариус, а звездата на тима Мохамед Салах получи контузия и беше заменен принудително още в 31-ата минута.

Днес треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти може да стане първият треньор, спечелил трофея от Шампионската лига за четвърти път. За момента с по три отличия италианецът дели първото място в класацията с французина Зинедин Зидан и легендарният мениджър на Ливърпул Боб Пейсли. Юрген Клоп, който само година след загубата от Реал (Мадрид) в Киев през 2018 г., спечели Шампионската лига, побеждавайки Тотнъм с 2:0 в Мадрид. Сега германецът ще опита за втори път да вземе отличието, но от друга страна се изправя срещу най-трудния си съперник. Статистиката сочи, че Клоп е спечелил само 33% от мачовете срещу Реал (Мадрид).

 

Liverpool FCЛИВЪРПУЛ – РЕАЛ (МАДРИД)Real Madrid CF

Днес от 22:00 часа по bTV Action и MAX Sport 3
Париж, „Стад дьо Франс“
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Кейта, Салах, Мане, Л. Диас
Контузен: Ориги
Под въпрос: Тиаго
Наказани: няма

Реал (Мадрид): Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Кроос, Каземиро, Модрич, Валверде, Бензема, Винисиус
Контузен: Мигел Гутиерес
Под въпрос: Бейл
Наказани: няма

Баланс: 8 мача, 3 победи за Ливърпул, 1 равенство, 4 победи за Реал (Мадрид), г.р. 10:8 за Реал (Мадрид)