Mениджърът на Ливърпул Юрген Клоп посвети финала в Шампионската лига на народа на Украйна след нахлуването на Русия в страната през февруари. "Мърсисайдци" се изправят срещу Реал (Мадрид) в събота от 22:00 часа в реванш от срещата им през 2018 година в Киев, който загубиха с 1:3. Финалът ще се играе на "Стад дьо Франс" в Париж, след като домакинството на Санкт Петербург беше отнето като част от санкциите на УЕФА срещу Русия.

Клоп, след дълго обмисляне на отговора си, заяви, че решението да се играе срещата във френската столица изпраща важно послание.

"Щастлив съм, че срещата е тук по хиляди причини. Войната все още продължава и трябва да мислим за това. Двубоят ще се играе и фактът, че не сме в Санкт Петербург, е точното послание, което Русия трябва да получи: "Животът продължава, дори когато се опитвате да го унищожите". Играем този финал за всички хора в Украйна. Сигурен съм, че някои хора в Украйна все още могат да го гледат и ние ще играем за вас, на 100 процента", каза Клоп на пресконференцията си преди финала.

Той коментира и бъдещето на Садио Мане, който е спряган за Байерн. "Садио се намира в най-добрата форма на живота си. Този сезон беше един от най-добрите му досега. Що се отнася до слуховете, не ме интересува, не искам да чувам тези слухове сега, те не са важни. Не за първи път в кариерата ми има слухове за Байерн преди финал. Той има все повече и повече опит, намира се в идеалната възраст да играе на това ниво", обясни Клоп.

"Фаворит ли? Лесен въпрос - не знам. Обратите на Реал бяха луди. Те имат много опит в състезанието, но искам да сме на същото ниво като Реал по отношение на манталитета. Ако играем на най-високо ниво, е много трудно да се играе срещу нас. Единственото ми притеснение е, че не сме себе си. Увереността на Реал е много висока, но ние трябва да имаме много доверие в себе си", добави Юрген Клоп.

"Салах също е в добра форма, готов е, по-добър е от последния път през 2018 г. Той е много мотивиран. Утре ще им покажа видео от мача 2018 г., за да ги мотивирам. Ще дадем всичко от себе си", каза още наставникът на Ливърпул.