Седмият тим в крайното класиране на испанската Примера дивисион ще получи квота за участие в турнира Лига Европа през следващия сезон, след като грандовете Реал (Мадрид) и Барселона ще играят на финала в турнира за Купата на краля.

„Кралският клуб” и каталунците водят битка и за титлата заедно с Атлетико (Мадрид) и почти сигурно ще си гарантират участие в Шампионската лига. Така квотата от Купата на краля също ще отиде в първенството.

Първите три отбора от Примера дивисион се класират директно в Шампионската лига, четвъртият играе плейоф за влизане в групите на най-престижния европейски клубен турнир, а петият, шестият и седмият отбор ще представят Испания в Лига Европа.

През миналия сезон деветият от Примера дивисион Севиля спечели квота за Лига Европа, след като финалистите за Купата на краля Реал и Атлетико освободиха едно място, както и шестият в класирането Малага заради наказание. Осмият Райо Валекано пък не получи лиценз за евротурнирите и така деветият Севиля получи правото да участва.

ИСПАНИЯ - ПРИМЕРА ДИВИСИОН