Селекционерът на английския национален тим по футбол Гарет Саутгейт показа с видео най-лошия момент в кариерата си. 46-годишният специалист прожектира петминутен клип с добрите и лошите моменти в историята на английския футбол, а сред тях е пропуснатата от него дузпа срещу Германия на 1/2-финалите на домашното европейско първенство през 1996 година. Вратарят Андреас Кьопке отрази тогава слабия удар на днешния треньор на „трите лъва”, а след това Андреас Мьолер сложи край на английската мечта за финал у дома.

„Той искаше да ни покаже колко далеч е стигнал от тогава”, сподели нападателят на Лестър Джейми Варди след гледането на клипа преди контролата на Англия срещу Германия тази вечер от 21:45 часа българско време на „Сигнал Идуна Парк” в Дортмунд. Това ще бъде първи мач за Саутгейт като постоянен селекционер на Англия, след като преди това бе назначен само временно на поста. Самият той се надява с това видео да е мотивирал допълнително играчите си за сблъсъка с Бундестима.

За Варди и компания неприятни и без това все още са моментите от 1/8-финалите на Евро 2016 във Франция, където Англия загуби от предварително считания за аутсайдер тим Исландия и отпадна. Според философията на Саутгейт играчите трябва да се поучат от тези негативни преживявания.