Селекционерът на националния отбор на Нигерия Жозе Пезейру заяви, че е "объркан" от това, че Умар Садик може да играе за клубния си отбор Реал Сосиедад, въпреки че заради контузия отказа участие на Купата на африканските нации, предаде АП.

26-годишният Садик беше включен в състава на Реал Сосиедад за мача с Осасуна за Купата на краля. Тимът на Нигерия трябва да играе срещу домакините от Кот д'Ивоар в четвъртък, като "супер орлите" направиха 1:1 на старта на турнира срещу Екваториална Гвинея.

"Аз също съм объркан. Какво да ви кажа. Видях доклада от медицинските тестове, че той е контузен и не може да се възстанови за 15 дни. Докладът бе изпратен в клуба му, откъдето казаха, че той трябва да се върне при тях да се възстановява", коментира Пезейру.

Селекционерът каза, че Садик е искал да остане с Нигерия, но треньорският щаб е решил да го смени преди финалния срок, който е бил на 3-и януари. "Щастлив съм, че се възстановява добре, но съм тъжен, че не е тук да ни помогне", каза още треньорът.

Португалският специалист бе подложен на критики, след като отборът му, който е смятан за един от фаворитите на турнира, не успя да започна кампанията си с победа. Той допуска и поне по един гол в последните си шест срещи, сред които е и загубата с 0:2 от Гвинея в контрола.

Звездата на тима Виктор Осимен вкара гол, но и пропусна няколко други възможности в първия мач на отбора в турнира, в който Нигерия доминира, но не спечели.