Треньорът на Селтик Рони Дейла обясни пред медиите защо няма да пусне Александър Тонев за предстоящата контрола на България с Румъния. Селекционерът на националите Ивайло Петев изпрати повиквателна на крилото на шотландския тим, но желанието му не бе удовлетворено.

Срещата между Българи и Румъния е на 7 февруари, а датата е неофициална, което позволява на тимовете да спрат играчите си. Тонев изтърпява наказание за расизъм, което обаче изтича същата седмица, в която е мача на националните. Дейла обяви, че българинът е много важен за него и за тима. Освен това в края на месеца изтича наказанието на крилото заради расизъм.

"Тонев ще бъде на разположение съвсем скоро. Той е в моите планове за първия отбор, а не мога да пропусна, че след Нова година той тренира постоянно на много добро ниво", коментира Рони Дейла.

"Селтик уважава българската федерация, с която в годините назад винаги е имал чудесни отношения. Но предвид дългото отсъствие на Александър от терена, предвид важността на срещите в началото на февруари и това, че датата е неофициална, клубът предпочита да задържи играча", коментира агентът на Тонев Антони Раво.

"Искам също така да подчертая, че за Александър Тонев участието в националния отбор е изключително важно и той с огромна енергия и желание се отзовава при поканите от националните треньори на България. Това няма да се промени и в бъдеще", каза още агентът.