Очакваният нов носител на "Златната топка" Винисиус Жуниор няма да присъства на церемонията по връчването на най-престижната индивидуална награда във футбола тази вечер в Париж (от 21:30 часа). Това твърди френското издание RMC Sport.

Новината звучи изненадващо на фона на появилата се по-рано днес информация, че именно бразилският нападател на Реал (Мадрид) ще спечели отличието, което преди 30 години взе в ръце и българинът Христо Стоичков.

Според информацията на RMC Sport в лагера на Винисиус са убедени, че бразилецът няма да грабне наградата и смятат, че не би имало смисъл Вини Жуниор да пътува до Париж, само за да види как жадуваният трофей отива при друг футболист.

Това решение на Винисиус, ако действително е факт, разбира се, изглежда странно, тъй като очакванията са, че именно той ще е новият кавалер на "Златната топка". Днес пък в медийното пространство се "завъртя" и списък, за който се твърди, че съдържа крайното класиране от гласуването.

Испанецът Родри от Манчестър Сити и съотборниците на Винисиус в Реал Килиан Мбапе и Джуд Белингам изглеждат като най-сериозните му конкуренти за ценния трофей. Някои журналисти вярват, че Родри ще бъде обявен за носител на "Златната топка".