Барселона сензационно се издъни в домакинството си на непретенциозния Кадис в мач от 24-ия кръг на Ла Лига - 1:1. Така каталунците пропуснаха шанса да се доближат до лидера Атлетико (Мадрид), който снощи падна с 0:2 от Леванте. "Дюшекчиите" са първи с 55 точки, вторият Реал (Мадрид) има 52, а Лео Меси и компания са трети с 47.

Аржентинецът откри резултата в 32-ата минута, отбелязвайки от дузпа. Така Меси изравни по голове Луис Суарес (Атлетико Мадрид) в битката за голмайсторския приз, но ще запомни срещата с Кадис по-скоро с поредния рекорд, който подобри. Това бе мач №506 за него в испанския елит. Меси изпревари Шави Ернандес и вече е играчът с най-много срещи за Барселона в първенството. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

До почивката точни във вратата на Кадис бяха още Де Йонг и Педри, но и двете попадения бяха отменени заради засади. Особено тънка беше втората ситуация, когато графиките показаха, че Гризман е със сантиметри зад отбраната. 

Минута преди края на срещата поредната груба грешка на Клеман Лангле доведе до дузпа за гостите. Алекс Фернандес реализира за 1:1 в 89-ата минута и отне радостта на Барселона. 

Последната загуба на Меси и компания в испанското първенство беше именно от Кадис - 1:2 на 5 декември. Новакът завоюва 4 точки от двата си мача с Барса този сезон.

Припомняме, че преди дни футболистите на Роналд Куман допуснаха тежко поражение с 1:4 от ПСЖ в първата среща от 1/8-финалите в Шампионската лига. Днес Меси и компания не успяха да се реваншират поне частично на феновете си и записаха пето равенство в Ла Лига през сезона.   

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА