Голямата звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо има сензационен вариант за бъдещето си, ако напусне клуба това лято. Воденият от бившия мениджър на "червените дяволи" Жозе Моуриньо тим на Рома проявява засилен интерес към 37-годишния португалец, съобщава La Repubblica. 

Според италианското издание нападателят не пасва на тактиката на новия мениджър Ерик тен Хаг, а "вълците" от Рим вярват, че трансфер на Роналдо би спомогнал много за развитието на клуба и ще повиши признанието на марката Рома.

Сериозен проблем пред италианския клуб е финансовият феърплей и това е причината, че на португалеца няма да му бъдат предложени 23 милиона евро годишно, колкото взима на "Олд Трафорд".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Рома и Манчестър Юнайтед ще играят в Лига Европа през следващия сезон, а това е друга пречка за трансфер на Роналдо, който не е привлечен от тази надпревара.

Не е изключен и друг изненадващ вариант португалецът да продължи кариерата си, завръщайки се в Спортинг (Лисабон), който ще играе в Шампионската лига.

През миналия сезон Роналдо вкара 24 гола и даде една асистенция в 38 мача за Манчестър Юнайтед във всички турнири. Договорът на нападателя с английския клуб е до 30 юни 2024 година.