Сензационната новина, че Франк Лампард ще сменя Челси с Манчестър Юнайтед разпространи "Дейли Мейл". Наставникът на "червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън обмисля да привлече полузащитника. Изданието дори твърди, че Лампард нямало да има нищо против да смени "Стамфорд Бридж" с "Олд Трафорд".

Манчестър Юнайтед определено има проблем в халфовата линия, а битката за първото място с градския съперник Сити продължава с пълна сила. Ето защо шотландският специалист обмисля да изпрати оферта за футболист, на когото винаги се е възхищавал.

"Лампард е изключителен футболист", каза преди време именитият шотландец.

Ръководството на Манчестър Юнайтед ще трябва да прецени дали си заслужава да инвестира в привличането на 33-годишния английски национал. Лампард е един от най-добре платените футболисти във Висшата лига. Получава по 140 000 паунда на седмица в Челси. Това допълнително усложнява евентуалния трансфер заради дълговете, които шампионите имат.

Другото предизвикателство пред Манчестър Юнайтед ще е да убеди "сините" от Лондон да продадат един от основните си състезатели. До края на договора на Лампард с Челси остава само година и половина, което смъква от цената му. Освен това халфът не е в много добри отношения с мениджъра Андре Вияш-Боаш.