Завърналият се в английския елит след 74 години Брентфорд срази Арсенал с 2:0 в лондонски сблъсък и първи мач от новия сезон. Испанецът Серхи Канос (22) и датчанинът Кристиан Ньоргаард (73) вкараха головете за историческата първа победа на „пчеличките“ във Висшата лига, започнала съществуването си през сезон 1992/93.

В първите 20 минути играта бе равностойна, но домакините успяха да поведат в 22-ата минута, когато Калъм Чембърс изчисти лошо топката и тя попадна в Серхи Канос, а юношата на Ливърпул навлезе в наказателното поле и преодоля Бернд Лено за 1:0.

След половин час игра дебютантът в атаката на гостите Белогун можеше да отбележи изравнително попадение, но се засуети и топката му бе изчистена.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

През втората част “артилеристите” вдигнаха оборотите и изглеждаха малко по-опасни, но “пчеличките” играеха добре в защита.

В 50-ата минута Емил Смит Роу напредна към наказателното поле и стреля, но вратарят на домакините Давид Рая спаси. Арсенал продължи да увеличава натиска, но не стигаше до гол.

В 74-ата минута силно изпълнение на тъч свари „топчиите“ неподготвени, а Кристиан Ньоргаард вкара за 2:0. Гостите имаха известни протести за задържане на Бернд Лено, но те не бяха уважени от съдията Майкъл Оливър. До края на мача „артилеристите“ така и не успяха да отвърнат на удара.