Кристиано Роналдо премина от Реал (Мадрид) в Ювентус за 117 милиона евро този трансфер е сочен за най-значим миналото лято, но спортният директор на "бианконерите" Фабио Паратичи сензационно разкри, че португалецът не е бил първи избор на тима.

"Минаваха ми различни мисли, Буфон си беше тръгнал, отборът бе спечелил седем шампионатни титли подред и бе претърпял тежко отпадане в Шампионската лига. Срещнах се с президента Андреа Аниели, Павел Недвед и ние бяхме на едно мнение. Трябваше да направим нещо, с което отново да мотивираме играчите, да шокираме цялата обстановка. Един положителен шок, който да ни вдигне на ново ниво“, разказа Паратичи пред „Гадзета дело спорт“.

Първи вариант за „старата госпожа“ бил голмайсторът на Серия „А“ и Интер за миналия сезон Мауро Икарди.

"Имаше две опции. Първата? Да купим Икарди и да влезем в един невероятен театър, или да привлечем Кристиано Роналдо. Неговият агент Жорже Мендеш обяви на президента, че ако Юве иска сделката и изпълни неговите желания, той ще дойде в Ювентус. Той не иска друг отбор освен Ювентус. Няма опция „Б“, иска само Юве", допълва спортният директор.

От началото на сезона Роналдо е вкарал 20 гола в 31 мача за италианския шампион във всички турнири.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019