Голямата звезда на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо ще се завърне в Манчестър Юнайтед за половината от 122 милиона паунда, гръмна британският таблоид „Сънд”. Това е сумата които са вписани като откупуваща клауза в договора на португалеца с „белия балет”.

Според изданието самият Роналдо сам е споделил пред бившите си съотборници, че иска отново да се завърне на „Олд Трафорд” и да облече екипа на „червените дяволи”.
Само преди няколко дни мадридският вестник "Ас" съобщи, че португалецът е отказал да поднови договора си с клуба. Ако се стигне до негов трансфер в Юнайтед, 27-годишният нападател ще получава по 300 000 паунда на седмица. Другият вариант пред него е да отиде във френския ПСЖ, където ще получава по 500 000 паунда заплата седмично.

Предполага се, че Реал (Мадрид) ще се съгласи на сделка за Роналдо, ако Юнайтед включи в нея вратаря си Давид Де Хеа и португалското крило Луиш Нани. Според информациите съотборникът на Роналдо в португалския национален отбор и бившия страж на Атлетико (Мадрид), който е спряган за заместник на Касияс, ще са достатъчни, за да може трансферната сума да бъде намалена наполовина.

Кристиано Роналдо и мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън останаха много близки дори след раздялата си, като и двамата не крият чудесните си отношения. Португалецът дори на няколко пъти каза директно, че за него празнуващият днес 71-и рожден ден шотландец е като баща.