Лекарят, който е лекувал Диего Марадона в продължение на три десетилетия, обяви, че смъртта на футболната легенда е форма на самоубийство, тъй като световният шампион от 1986 г. е бил уморен от живота. Според д-р Алфредо Кахе, който се е грижил за здравето на Марадона в периода 1977-2007 г., виновна за това е депресия.

Тя се е отключила след претърпяната мозъчна операция и е станала причината Дон Диего да спре да се храни и да приема лекарствата си. Д-р Кахе признава пред аржентинско радио, че Марадона е правил опит за самоубийство и преди. Това се е случило в Куба, когато футболната легенда умишлено е катастрофирал с колата си в насрещно движещ се автобус, но е оцелял след сблъсъка.

Лекарят твърди, че след инцидента е попитал Марадона дали това е бил опит за самоубийство, а футболната знаменитост отговорил: „Може би един ден ще зная какво точно да направя, кой знае?“

Winbet - победата е емоция! (18+)

Д-р Кахе признава, че в дните преди смъртта на легендата е говорил с бившата приятелка на Диего Марадона Вероника Охеда. Тогава тя му е казала: „Знаеш ли, той твърди, че му е писнало. Не желае да продължи да живее, тъй като е постигнал всичко.“

Алфредо Кахе заявява в ефир, че е посещавал Марадона в болницата след мозъчната операция и е критикувал персонала за полаганите грижи. Според него в клиниката не са изготвили правилен лечебен план, неглижирали са грижите по време на болничния му престой и са го изписали прекалено рано.

„За мен това е недоглеждане, неопитност и безразсъдство. В клиниката не видях да бъде под лекарско наблюдение или под такова от медицински сестри. Той трябваше да остане в болницата, а не да бъде местен в къща, която не е имала подходящите условия за неговите нужди в случая“, твърди бившият лекар на Марадона.