Северна Македония поднесе голяма сензация и спечели с 2:1 при визитата си на Германия в мач от група J на квалификациите за Мондиал 2022.

Домакините имаха инициативата от самото начало, но не успяха да оползотворят възможностите си. Ветеранът Горан Пандев (45+2) пък изненадващо даде преднина на гостите в добавеното време на първата част. 37-годишният нападател на Дженоа се разписа след пас на Енис Барди.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След почивката немците натиснаха и Илкай Гюндоган (63-дузпа) изравни. Германия се хвърли в атака да търси пълния обрат, но в самия край Елиф Елмас (85) шокира играчите на Йоахим Льов. Те имаха и 8 минути добавено време да стигнат до втори гол и ново изравняване, но не успяха да го направят.

В друга среща от тази група Исландия победи категорични с 4:1 при гостуването си на Лихтенщайн. По-рано през деня пък Армения надви драматично у дома Румъния с 3:2 и оглавява временното класиране с пълен актив от 9 точки. Северна Македония и Бундестимът имат по 6 точки, а румънците и исландците са с по 3, докато Лихтенщайн е на дъното без нито една точка.