ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Испанската прокуратура е завела дело в съда срещу Барселона по случая с получаването на плащания от бившия вицепрезидент на Техническия комитет на съдиите на Кралската испанска федерация Хосе Мария Енрикес Негрейра, съобщава "Мундо Депортиво". Това пък може и да коства участието на каталунците в Шампионската лига.

Повдигнати са обвинения срещу Барселона като юридическо лице, както и срещу бившите президенти на клуба Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел, Енрикес Негрейра и други. Освен всичко останало те са заподозрени в корупция.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Разследващите считат, че между 2001 и 2018 година Енрикес Негрейра е получил около 7 милиона евро за консултации към Барселона, свързани със съдиите. Компанията на бившия вицепрезидент на Техническия комитет на арбитрите предавала пликове в офисите на Барселона всеки път, когато клубът играел мач от Ла Лига или от Купата на Краля. В плика имало писмен доклад и видео с анализ на профила на рефера, който трябвало да ръководи следващия им мач. От клуба отрекоха всякакви нарушения или конфликт на интереси, като казаха, че са платили само за технически доклади на съдиите, но никога не са се опитвали да окажат влияние върху решенията на арбитрите по време на мачовете.

Обвиненията в съда срещу Барселона сериозно застрашават участието на каталунците в Шампионска лига през следващия сезон. Член 4 от правилника на най-престижния европейски клубен турнир казва, че клубовете в надпреварата не трябва да са замесени в каквото и да било уреждане на мачове на национално и международно ниво. 

Преди дни УЕФА поиска информация за случващото се, когато още нямаше обвинения към Барселона, а течеше разследване. Затова и сега от Европейската футболна централа очакват разплитането на казуса.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК