Футболистът на Реал Мадрид Серхио Рамос заяви категорично, че никога в кариерата си не е имал намерение и не е използвал допинг. Играчът се изказа след като Football Leaks публикуваха данни, че той е дал положителна проба след победата на финала на Шампионската лига срещу "Ювентус" през 2017 г. в Кардиф.

"Аз съм обратното на допинга! Никога не съм взимал, никога няма да взема, никога не съм си помислял или ще си помисля да използвам каквато и да е форма на допинг!", заяви защитникът, който тогава изигра пълни 90 минути при победата с 4:1

Според Рамос тези слухове, добили по-голяма популярност след публикуването им в германското издание "Шпигел", целят да опетнят името му.

"През цялата си кариера съм минал над 300 допинг контрола и никога не съм се провалял. Определено ще вземем мерки, защото се опитват да опетнят името и честта ми. За 15 години във футбола никога не съм отказвал допинг контрол. Имах предписано лечение от лекарския щаб на клуба. Случаят бе изчистен и решен официално и писмено между двете всички страни", добави той.

Според появилите се информации, в пробата на испанеца е било открито веществото дексаметазон, което помага при възпаления. Рамос обаче е избегнал наказание, тъй като той и клубът са изпратили писмени извинения до УЕФА.