Севиля направи огромна крачка към финала на турнира за Купата на Краля в Испания. Андалусци разбиха у дома Селта с 4:0 в първия мач от полуфиналния им сблъсък.

Домакините бяха по-активни през първата част, но и гостите от Виго имаха няколко добри възможности за гол. Още във 2-ата минута Тимоти Колоджичак пропусна с глава от близка дистанция, а в 25-ата минута Стивън Н’Зонзи шутира и топката срещна гредата. Три минути по-късно Севиля получи дузпа, след като Витоло бе задържан в наказателното поле, но Кевин Гамейро пропусна от бялата точка, след като ударът му бе отразен от вратаря Бланко.

След половин час игра и гостите получиха шанс да поведат в резултата, но след удар с глава на Сержи Гомес топката се удари в гредата. Пет минути по-късно пропуск за Селта направи и чилийският национал Фабиан Ореяна.

В последната минута на първата част домакините поведоха, след като Евер Банега центрира от ъглов удар, а Адил Рами се разписа с глава за 1:0.

През второто полувреме севилци продължиха да търсят по-устремено още попадения и решиха всичко в своя полза само за три минути. Кевин Гамейро се разписа на два пъти в 59-ата и 62-ата минути, възползвайки се от асистенции на Михаел Крон-Дели и Евер Банега, за да направи резултата класически – 3:0. Три минути преди края Крон-Дели пък оформи крайното 4:0.

Реваншът във Виго е на 11 февруари от 21:00 часа българско време. Селта обаче трябва да навакса сериозен пасив от четири попадения, ако иска да се класира за финала, за който сигурен участник изглежда и Барселона след убедителната си домакинска победа над Валенсия (7:0).