В последен двубой от съботната програма на Ла Лига Севиля победи Атлетико Мадрид с 2:1 след попадения на Ракитич и Окампос. За гостите точен беше Фелипе. След успеха севилци заемат второто място с актив от 37 точки, а Атлетико е на 5-ата позиция с 29.  Това беше и трета поредна загуба за момчетата на Диего Симеоне в първенството.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Още в 7-ата минута на срещата Севиля откри резултата. Иван Ракитич получи пас от Рекик и с фамозен удар от дистанция прониза стража на "дюшекчиите".

Атлетико възстанови равенството, след като центриране от корнер беше засечено от Фелипе с глава във вратата на севилци в 33-ата минута.

В 54-ата минута отново Иван Ракитич стреля към вратата на съперника, но този път не сполучи да се разпише.  Атлетико получи отлична възможност да стигне до втори гол в 81-ата минута, но ударът на играча беше спрян от съперников бранител.

Севиля стигна до победен гол в 88-ата минута, след като Лукас Окампос прониза вратата на Облак. Топката попадна в голмайстора, след като удар на Дилейни нацели напречната греда и се върна обратно на полето. Гостите направиха всичко възможно да стигнат до изравнителен гол и точка, но удар на Жоао Феликс кацна на напречната греда и излезе в аут, а това се случи в добавеното време на мача.